Supă cremă de sfeclă cu hrean

 Supă cremă de sfeclă cu hrean


   Ingrediente:

  •     1 sfeclă roșie
  •     hrean
  •     2 cartofi medii
  •     1 ceapă medie
  •     1 morcov
  •     1/4 păstârnac
  •      câteva cuburi de țelină
  •      ulei de măsline
  •      busuioc
  •      1 ou per porție

   Mod de preparare: 

      Se fierbe sfecla cu tot cu coajă până când furculița intră cu ușurință. Când aceasta este fiartă, se curăță de coajă și se amestecă cu hreanul. Între timp, se fierb separat celelalte legume (ceapă, cartof, morcov, țelină, păstârnac). Toate ingredientele de mai sus se introduc și se mixează la viteză mare adăugând treptat câte puțin din zeama de la sfeclă și de la legume (de preferat mai mult din zeama de la sfeclă pentru a obține o culoare roz la final) și se adaugă sare și piper după gust. 

      Cum pregătim oul poșat:

      Pentru un litru de apă se folosesc 100 ml de oțet. Când apa împreună cu oțetul ajung la temperatura de fierbere se dă focul încet până în momentul în care apa formează doar mici bule pe fundul vasului. Se adaugă încet oul (la temperatura camerei) în apa fierbinte, fără a sparge gălbenușul și se lasă 4 minute – 4 minute 20 sec. După cele 4 minute se scoate oul pe un șervețel pentru a absorbi din apă.

    Supa și oul se montează într-un bol după preferințele fiecăruia.  Eu am adăugat busuioc peste ou, ulei de măsline și piper proaspăt măcinat peste supă, iar completarea am făcut-o cu un baton de pâine crocantă. 

      Atât de simplu și atât de bun!

     Poftiți la masă! 😃

Comentarii